Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

001025 AARDAPPEL 'Late Blight Tolerant'

(Engels: Potato from seed)
(Solanum tuberosum)

  images vergroot afbeelding
 

Onze Zwitserse aardappelliefhebber Stefan Griesser kweekt interessante aardappels uit zaad en maakt er goed reproduceerbare zaaddragende rassen van. Enkele van deze rassen nemen we in ons sortiment op, in de hoop dat de hobbyist of kleine kweker er veel kweekplezier mee zal beleven. Aardappels zaaien is een leuk avontuur, dat voor kwekers van nieuwe rassen een normale zaak is! De beginteelt is net als bij tomaten: zaaien, verspenen en in april-mei uitplanten (geen nachtvorst!)

Dit ras herken je door zijn onregelmatige vorm en diepe ogen al als een wilde aardappel. Zo kwamen de eerste piepers in Europa! De kleur kan iets variëren van wit naar geel en ongeveer 80% van de planten leveren bloemige aardappels. Let op, ze zijn snel gaar, dus 10 minuten zacht koken, afgieten en na laten garen met gesloten deksel. De resistentie tegen de aardappelziekte (Phytophthora infestans) is opvallend en heeft te maken met de verwantschap met wilde soorten (tuberosum, andigenum en enkele andere, het resultaat is tetraploïd).

Zaaimethode

Zaaien: net als het familielid tomaten, kunnen ook aardappels gezaaid worden! Vanaf februari-april op een warm plekje. Jonge plantjes verspenen in potjes en na half mei uitplanten op 70x40 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.