Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

001027 AARDAPPEL 'Sarpo Surprise'

(Engels: Potato from seed)
(Solanum tuberosum)

  images vergroot afbeeldingen
 

Aardappels zaaien is een leuk avontuur, dat voor kwekers van nieuwe rassen een normale zaak is! De beginteelt is net als bij tomaten: zaaien, verspenen en in april-mei uitplanten (geen nachtvorst!)

Open bestoven zaad van diverse Sarpo-rassen en -kruisingen. Ieder zaadje kan een nieuw ras voortbrengen, dat je dan via knollen verder vermeerdert. Verwacht vooral late, bloemige rassen met mogelijk een hoge opbrengst en vooral goede weerstand tegen de aardappelziekte. Eet dus na het eerste groeijaar niet meteen al die knolletjes op: plant de productiefste het volgende jaar uit. Pas na het 2e seizoen kun je een volwaardige oogst verwachten.

Zaaimethode

Zaaien: net als het familielid tomaten, kunnen ook aardappels gezaaid worden! Vanaf februari-april op een warm plekje. Jonge plantjes verspenen in potjes en na half mei uitplanten op 70x40 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

001027  ± 25 zaden   1,95 
bestel
001027.1  ± 2500 zaden   15,00   


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”